Idees que engresquen

(article publicat al setmanari El 3 de vuit)

Si fa unes setmanes en aquest mateix espai recollia iniciatives que m’havien semblat creatives i que tenien Twitter com a canal principal; he volgut continuar aquesta línia i explicar-vos un parell de projectes que val la pena seguir de prop. Dos idees que prenen forma i que tenen com a teló de fons un afany a construir; com a canal principal, internet, i com a motor, la participació de les persones, ja sigui com a creadors d’opinió, com a seleccionador de notícies, o com a agitadors de noves idees i noves solucions.

Un d’aquests projectes el tenim molt a prop i té per nom un emblemàtic punt del Vendrell, Les 4 fonts. Com diuen els seus creadors, quatre joves de no més de 25 anys, és un espai de reflexió on tots quatre aniran publicant articles crítics i constructius sobre el Vendrell i la comarca, amb la finalitat de generar debat i suscitar la reflexió. A més, deixen un espai reservat a una “cinquena font”, és a dir, a qualsevol que vulgui expressar una opinió sobre un tema local.

I la rebuda d’aquest projecte ha estat magnífica: tots els articles han suscitat un debat constructiu i seré, que proposa millores, que genera sinèrgies i que possibilita que apareguin nous punts de vista que ni els mitjans de comunicació ni la administració té en compte. Farien bé els representants municipals del Vendrell i la comarca, així com les entitats i associacions que tenen pes local, en estar amatents a aquest espai. De segur que hi troben, per una banda, grans idees, però, sobretot, saba nova.

I l’altre projecte que m’ha encisat és Good News, Catalunya!, de l’assessor de comunicació i consultor polític Antoni Gutiérrez-Rubí. Una mena d’altaveu de bones notícies sobre Catalunya, les seves institucions, les seves empreses, la seva gent. Un espai on donar més llum a aquelles informacions que sovint no tenen gaire espai als mitjans tradicionals i que poden inspirar a altres empreses i organitzacions i generar més optimisme a al nostre país. I no podia ser d’una altra manera, aquest “recull de premsa positiu sobre Catalunya” el podem construir entre tots, només cal enviar les nostres aportacions.

Construcció, reflexió i opinió. Ciutadania i inspiració. Com canten els Manel… “de vegades ens en sortim”. I amb actituds com aquestes, n’estic segur que si. Engresquem-nos.

Idees que engresquen, article publicat a El 3 de vuit

Articles semblants:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *